Bereikbaarheid in verband met het coronavirus lees meer

Vast goed

De vastgoedmarkt trekt weer aan! In sommige delen van het land, met name de grote steden, is al sprake van oververhitting. Beslis echter niet te snel, waarschuwt Mr. Mike Giesbers van Pigmans Ras Janssen Notarissen toe.

Ondanks alle druk die er kan liggen op een aankoopbeslissing, is het verstandig om je eerst goed te orienteren op je financiele mogelijkheden. Potentiele kopers worden soms bewogen om een koopovereenkomst aan te gaan zonder financieringsvoorbehoud, maar dat kan natuurlijk zeer gevaarlijk zijn. De in de volksmond "voorlopige" koopovereenkomst is immers niet voorlopig maar definitief, ook al blijkt dat de gewenste financiering niet (tijdig) wordt verstrekt. ! Daarnaast dient koper voldoende tijd en ruimte te krijgen om het aan te kopen pand te onderzoeken. Voldoet het aan te kopen pand aan de verwachtingen, heeft het de gewenste gebruiksmogelijkheden, wat is de staat van onderhoud, wat zijn de op korte termijn te verwachten investeringen, zijn er publiekrechtelijke of privaatrechtelijke beperkingen, allemaal zaken die voor een koper van groot belang zijn. Laat je dus niet onder druk zetten, maar neem een redelijke termijn om al die zaken te onderzoeken voordat je je handtekening zet!

Vast goed

De vastgoedmarkt zit al jaren in het slop. De regering probeert met diverse maatregelen de markt te stimuleren.  Met deze maatregelen zijn er nog genoeg kansen voor particulieren en beleggers, zo licht Mr. Mike Giesbers van Pigmans Ras Janssen Notarissen toe.


Lees meer

Particulieren

Speciale gebeurtenissen in uw leven vergen speciale aandacht. Pigmans Ras Janssen Notarissen biedt u deze aandacht.

lees verder

Zakelijk

Pigmans Ras Janssen Notarissen is van oudsher gespecialiseerd in ondernemingsrecht en de juridische dienstverlening aan ondernemers.

lees verder