Let op de levering binnen 3 jaar!

Woensdag 29 Oktober 2014

Overdrachtsbelasting

Als binnen 6 maanden voorafgaand aan een verkrijging van een onroerende zaak overdrachtsbelasting is voldaan of niet aftrekbare omzetbelastingwas verschuldigd, dan mag de maatstaf van heffing op grond van artikel 13 Wet op Belastingen van Rechtsverkeer worden verminderd met de waarde waarover bij de vorige verkrijging overdrachtsbelasting is voldaan of verminderd met de vergoeding waarover niet-aftrekbare omzetbelasting was verschuldigd.

Indien de eerste verkrijging op of na 1 september 2012 plaatsvindt, is deze termijn tijdelijk verruimd van 6 maanden naar 36 maanden. Met ingang van 1 januari 2015 zal de termijn van artikel 13 WBR echter weer worden teruggebracht van 36 naar 6 maanden.

De 36-maandstermijn blijft echter gelden als de ‘vorige verkrijging’ vóór 1 januari 2015 heeft plaatsgevonden. Indien een onroerende zaak bijvoorbeeld op 1 december 2014 wordt verkregen, geldt de belastingfaciliteit tot en met 1 december 2017. 

Nieuws overzicht

Particulieren

Speciale gebeurtenissen in uw leven vergen speciale aandacht. Pigmans Ras Janssen Notarissen biedt u deze aandacht.

lees verder

Zakelijk

Pigmans Ras Janssen Notarissen is van oudsher gespecialiseerd in ondernemingsrecht en de juridische dienstverlening aan ondernemers.

lees verder