Bereikbaarheid in verband met het coronavirus lees meer

Informatiefilmpjes

Een erfenis beneficiair aanvaarden, wat houdt dat in?

Wanneer u een erfenis krijgt kunt u deze op verschillende manieren aanvaarden. Maar wat houdt beneficiair aanvaarden nu precies in? Bekijk het filmpje. De notaris kan u verder adviseren.

Het testament

Moet ik een testament laten maken en wat kan ik daarin regelen? Als u niet wilt dat de wet regelt wat er met uw nalatenschap moet gebeuren, dan is het verstandig een testament te laten maken bij de notaris. Samen bespreekt u uw wensen.

Een huis kopen

Het koopcontract is de basis voor de koop van een woning. Hierin staan de overdrachtsdatum, koopsom, juridische bijzonderheden en afspraken. De notaris kent alle juridische haken en ogen en kan het koopcontract opstellen. De overdracht vindt altijd bij de notaris plaats.

Samenlevingscontract

Denk na over het maken van een samenlevingsovereenkomst bij het kopen van een huis, kinderen krijgen, pensioenregeling met partnerpensioen, bedrijf starten, toename van spaargeld. Laat vastleggen wat er geregeld moet worden als u uit elkaar gaat of een van u overlijdt. Want woont u samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap? Dan heeft de wet niets voor u geregeld. Alle bezittingen en schulden zijn van ieder apart.

Het huwelijk óf het geregistreerd partnerschap
U wilt uw relatie officieel vastleggen. Maar welke manier past het beste bij u? In hoeverre verschilt het huwelijk van het geregistreerd partnerschap?

Trouwen

Bent u getrouwd, dan regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn. Wilt u dit niet, maak dan huwelijkse voorwaarden. Dit kan voor, maar ook tijdens het huwelijk. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf start.

Geregistreerd partnerschap

Hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan zijn alle bezittingen en schulden automatisch van u samen. Als u dat niet wilt moet u dit vastleggen in partnerschapsvoorwaarden.

Particulieren

Speciale gebeurtenissen in uw leven vergen speciale aandacht. Pigmans Ras Janssen Notarissen biedt u deze aandacht.

lees verder

Zakelijk

Pigmans Ras Janssen Notarissen is van oudsher gespecialiseerd in ondernemingsrecht en de juridische dienstverlening aan ondernemers.

lees verder